Maand van de tandhygiëne

Aan het belang van een schoon en gezond gebit wordt vaak niet gedacht, dit is nochtans zeer belangrijk. Slecht verzorgde tanden veroorzaken niet alleen ontstekingen van het tandvlees maar kunnen ook de algemene toestand van uw huisdier aantasten. Door de ontstekingen kunnen bacteriën uit de mondholte via de bloedbaan de inwendige organen, zoals het hart, de nieren en de lever aantasten.

Omdat honden hun tanden niet kunnen poetsen zoals wij dat doen, krijgen tandplak en tandsteen de kans om zich te vormen. Tandplak vormt een dunne laag op de tanden, deze kan door mechanische reiniging (vb poetsen met een tandenborstel) nog verwijderd worden. Als dit niet gebeurt, vormt zich tandsteen. De dierenarts moet dit dan door middel van een zogenaamde “detartratie” verwijderen.

Hebt u vragen over tandverzorging bij uw hond of kat, aarzel dan niet om ons te contacteren. Verzorgen van tanden kan enkel op afspraak.

Omdat maart de maand van de tandhygiëne is, geven wij in maart een tube hondentandpasta of reinigingsgel cadeau als u de tanden van uw hond of kat laat verzorgen.