Coronamaatregelen Update

Beste klanten,

De maatregelen in verband met het coronavirus worden stilaan versoepeld. Ook wij kunnen dus weer meer naar het normale werk gaan.

We zijn niet meer genoodzaakt om ons te beperken tot dringende gevallen. Ook preventieve zorgen zoals vaccinaties kunnen opnieuw doorgaan.
Wat (voorlopig) niet veranderd is het werken op afspraak. Het blijft belangrijk om voorzichtig te zijn en de nodige afstand te bewaren. Met meerdere mensen wachten in de wachtzaal of aan de balie is dus nog steeds geen goed idee.
Bovendien blijkt het werken op afspraak zowel voor u als voor uw dier als voor ons veel prettiger.

Gelieve dus nog steeds voor alles te bellen voor een afspraak, ook voor afhalen van voeding of medicatie.
We houden hiervoor geen rekening met de spreekuren, u kan een afspraak krijgen tussen 9u en 20u van maandag tot vrijdag en op zaterdag voormiddag.

Andere maatregelen blijven van kracht: maak er geen familieuitstap van, we hebben nog steeds liefst 1 begeleider per dier.

Bent u zelf ziek, ook met milde symptomen, stuur dan iemand anders langs.

Nog steeds zullen wij nog meer dan anders de hygiëne respecteren, er zullen ook handpompjes met ontsmettende gel aan de balie staan.

Indien u vragen heeft hierover, kan u ons steeds telefonisch contacteren!

CORONAVIRUS

Beste klanten,

wegens de ontwikkelingen rond het CORONAvirus zijn wij genoodzaakt onze werking aan te passen.

We blijven voor uw dier zorgen maar dit enkel op afspraak en enkel de noodzakelijke gevallen.
Ook voor afhalen van voeding en medicatie blijven we beschikbaar, ook dit graag op afspraak.
Denk eraan om er geen gezinsuitstap van te maken. We vragen dat slechts 1 persoon het dier begeleid.
Bent u zelf ziek, ook met milde symptomen, stuur dan iemand anders langs.
Meer dan anders zullen wij de hygiëne respecteren, er zullen ook handpompjes met ontsmettende gel aan de balie staan.

Indien u vragen heeft hierover, kan u ons steeds telefonisch contacteren!

LASERTHERAPIE

Lasertherapie wordt tegenwoordig vaak ingezet in de diergeneeskunde. Met trots stellen wij hierbij dan ook ons nieuwe toestel voor.

Lasertherapie verlicht pijn en stimuleert de genezing. De bloedcirculatie komt beter op gang, het werkt ontstekingsremmend en cellen worden aangezet tot herstel.

Deze vorm van therapie wordt over het algemeen zeer goed verdragen door de dieren en is zeker niet pijnlijk. Soms wordt er warmte of tinteling ervaren. Indien gewenst mag u bij uw dier blijven tijdens de behandeling.

Ons klasse IV lasertoestel wordt voor elke behandeling op maat ingesteld naargelang het dier en zijn aandoening.​

Waarvoor kan de laser gebruikt worden?

– artrose en pijnlijke gewrichten
– spier- en peesletsels (vb sporthonden)
– wondheling
– likgranuloma’s
– …

Onze nieuwe collega Daphne met Nougat ter bevordering van de wondheling.

Onze nieuwe collega Daphne met Nougat ter bevordering van de wondheling.

Deze cavia wordt behandeld voor bumblefoot en een chronische gewrichtsontsteking.

Deze cavia wordt behandeld voor bumblefoot en een chronische gewrichtsontsteking.

WEGENWERKEN

WEGENWERKENOp maandag 1 april 2019 starten de herinrichtingswerken op de N72 Wijerstraat in Zonhoven. Nadat de nutsmaatschappijen hun aanpassingen afwerkten, beginnen Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Zonhoven er met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de herinrichting van de weginfrastructuur. Het einde van het project is dit najaar voorzien, weliswaar onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Omleiding voor fiets- en autoverkeer vanuit Hasselt

Vanaf maandag 1 april, om 7u ’s ochtends, is de doorgang voor verkeer in de richting van Beringen niet meer mogelijk via de Wijerstraat (N72). Een omleiding stuurt autoverkeer richting Beringen over de N74 naar de E314. Via afrit 28 ‘Zolder’ komt het opnieuw op de N72 terecht en kan het haar weg voortzetten. Fietsers vanuit Hasselt volgen richting Zonhoven station en Halveweg een omleiding via de Lange Schouwenstraat en de Dellestraat. Deze omleidingen gelden tot het einde van de werken. Verkeer in de richting van Zonhoven centrum kan langs de werfzone wel steeds blijven rijden op de N72. In de eerste week van april is dat nog over de huidige rechtse weghelft (in de richting van Hasselt). Die week legt de aannemer namelijk een tijdelijke strook asfalt aan langs de oostzijde van de werfzone waarop het verkeer komt te rijden vanaf vrijdagnamiddag 5 april. Zowel fietser als automobilist rijdt vanaf dan richting Zonhoven centrum aan de linkerzijde van de weg. De plaats van de fietser blijft uiteraard aan de rechterzijde t.o.v. de wagen.  Op maandag 8 april start de aannemer met de opbraak van de westelijke weghelft (kant onpare huisnummers). Dit is FASE 1 van de herinrichtingswerken en omvat de aanleg van de riolering en de bouw van de nieuwe weginfrastructuur. Na het bouwverlof wisselt alles van weghelft (FASE 2) en vinden de werken plaats op de oostelijke zijde (pare huisnummers).

Handelaars blijven bereikbaar

Handelaars in de werfzone blijven steeds bereikbaar voor klanten en leveranciers. Vanaf de N74 Kempische Steenweg kunnen ze tot vlak voor de werfzone rijden. Vanaf daar wijst aangepaste handelaarssignalisatie de weg langs de achterliggende straten.

Blijf op de hoogte

Tijdens de werken houden we u graag op de hoogte over het verloop ervan, de fasering en tijdelijke verkeersmaatregelen. Op de webpagina www.wegenenverkeer.be/n72zonhoven vindt u alle projectinformatie.

WAAROM IS HET BELANGRIJK UW KONIJN TE VACCINEREN?

Myxomatose, RHD1 en 2, het zegt je misschien niet veel, maar deze ziektes zorgen voor heel wat sterfte onder de konijnen.
Gelukkig bestaan er goede vaccins om hen te beschermen!

Om de kosten te drukken, doen we 1 keer per jaar konijnenvaccinatiedagen. We maken van de gelegenheid gebruik om een volledige gezondheidscheck te doen.

Dit voorjaar gaan we de konijntjes vaccineren op maandag 25 maart 2019 en op vrijdag 29 maart 2019.
Maak hiervoor zeker een afspraak!

RHD (Rabbit Haemoragic Disease)

De konijnen sterven plots, vaak zonder duidelijke symptomen.  Deze virale aandoening verspreidt zich door direct contact tussen konijnen,  het wordt uitgescheiden via mest, urine en de luchtwegen. Door de uitwerpselen wordt de omgeving (hokken, voedsel, kleding,…) besmet. Bovendien kan het virus hier lange tijd overleven. Men moet dus zeker opletten bij het aanschaffen van nieuwe dieren!

Myxomatose (in de volksmond “dikke koppenziekte”)

De eerste symptomen zijn zwelling van de oogleden, oorbasis en genitaliën die zo ernstig worden dat de dieren niet langer kunnen zien, eten en drinken. Dit leidt tot sterfte binnen de 2 weken. Myxomatose wordt meestal verspreid door bloedzuigende insecten (muggen, vlooien), maar kan ook door direct contact tussen konijnen overgedragen worden. Hierdoor is het dan ook van groot belang dat alle konijnen gevaccineerd worden. Zelfs  binnenhuis- en stadskonijnen die alleen gehouden worden lopen gevaar!

 

Chronische vorm van myxomatose

 

 

WEGENWERKEN, LET OP VOOR HET VERANDERD UITZICHT!

De wegenwerken zijn gestart.
Met pijn in het hart hebben we toegekeken hoe onze mooie boom omgedaan werd.
Onze zuil om onze locatie aan te duiden werd vrijdag al verwijderd en zal gedurende de ganse periode van de werkzaamheden opgeborgen blijven.
Er is een noodoplossing in de maak om onze zichtbaarheid te verbeteren tijdens deze periode.

Afgezien van het feit dat jullie iets beter moeten opletten om ons niet voorbij te rijden, zou er verder voorlopig niet al te veel ongemak mogen zijn. De weg blijft gewoon in beide richtingen open, zeker nog tot het voorjaar.
We zullen jullie zo goed mogelijk blijven informeren over onze bereikbaarheid!
Natuurlijk blijven wij altijd beschikbaar en zijn wij bereid extra maatregelen te nemen om jullie huisdier een goede verzorging te blijven bieden, ook tijdens moeilijkere bereikbaarheid.

De praktijk blijft doorlopend open, elke weekdag, van 9u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 12u. Daarbuiten zijn wij telefonisch bereikbaar.huis wegenwerken

Vezzoni – gecertificeerd

Op 3 maart volgde dierenarts Karen Briffoz een bijscholing waarin een nieuwe techniek werd aangeleerd om heupen te beoordelen.
Intussen legde ze hiervoor ook 2 examens met succes af. Eén examen voor de praktische uitvoering van de techniek en 1 voor het uitvoeren van de metingen om de beoordeling te maken.
Hierdoor is ze nu officieel gecertificeerd voor het maken van deze opnames!

Meer hierover vind je op de nieuwe pagina hiervan onder het kopje “diensten” of via deze link: http://www.dapsonuwe.be/diensten/vezzoni-hd/

SCN_0005 28576606_1993910677525618_866442637915939041_n

Valentijnsactie katten steriliseren

Het is alweer bijna voorjaar. Dit leidt als we geen maatregelen nemen tot een ‘babyboom’ van schattige, kleine katjes.
Helaas is het erg moeilijk om voor al deze lieve katjes een geschikte thuis te vinden, 1 op 2 haalt het zelfs niet en sterft aan 1 of andere ziekte.
Bovendien is het ook voor de gezondheid van uw kat beter dat ze gesteriliseerd of gecastreerd wordt.

Een poes kan uiteraard geen ongewenste nestjes meer krijgen. Een belangrijk voordeel want aan 2 tot 3 nestjes per jaar van gemiddeld 4 kittens kan het opeens heel snel gaan! Daarnaast loopt ze geen risico op melkkliertumoren of baarmoederontsteking op latere leeftijd.
Bovendien kan seksuele activiteit ertoe leiden dat uw kat besmet geraakt met FIV of FeLV, 2 ongeneeslijke en dodelijke ziektes.
Katers lopen na castratie minder ver weg van huis. De geur van de kater en zijn urine zullen sterk verminderen na castratie, ook zal hij minder of niet meer gaan sproeien. Katers worden vaak iets rustiger en huiselijker na de castratie en gaan ook minder vechten met andere katten.

Ook bij katers is er aanzienlijk minder risico op infecties met FeLV en FIV, welke ook door vechten worden overgedragen.

Vanaf 14 februari 2018 kan u op de gemeente van Zonhoven een kortingsbon krijgen voor de sterilisatie of castratie van uw kat.
Meer info over dit project vind je hier:
http://www.limburg.be/huiskattenvalentijnsactie

Voor sterilisatie/castratie kan u telefonisch een afspraak maken.

Is uw oude kat gezond? Schijn kan bedriegen!

Wat als uw kat een dagje ouder wordt?
Ook al ziet hij er nog goed uit, stellen we bij katten van 10 jaar en ouder vaak vast dat bepaalde organen beginnen af te takelen. De levenskwaliteit en -duur van uw kat komen hierdoor in het gedrang…

Zo lopen oudere katten een verhoogd risico op o.a.:

  • Chronische nierziekte
  • Artrose
  • Diabetes
  • Overactieve schildklier

Katten zijn meesters der vermomming en zullen hun ziekte zo veel en zo lang mogelijk voor u verborgen houden. Door de diagnose vroeg in het ziekteproces te stellen, winnen we tijd. Met enkele eenvoudige maatregelen kunnen we de ziekteprogressie vertragen en bieden we uw kat de beste kansen om zo lang mogelijk gezond te blijven.

Op deze manier vermijdt u de onaangename verrassing van uw kat die plots ernstig ziek wordt, intensieve zorgen vereist en nooit meer helemaal zijn oude zelve wordt…

Als praktijk willen we alle katten de grootste kans bieden op een zorgeloze & comfortabele oudere dag. Om die reden hebben we een consult op maat van de oudere kat samengesteld. Kom gerust eens langs de praktijk voor meer uitleg of maak een afspraak. Dan bepalen we samen wat uw kat precies nodig heeft om zo lang mogelijk van zijn gezonde oude dag te genieten.

Neem alvast even de tijd om onderstaande vragenlijst te overlopen!
Kan u regelmatig ‘ja’ antwoorden op de vragen? Dan is het zeker aangewezen om haar te laten nakijken!

vragenlijst oude kat 1

vragenlijst oude kat 2

Valentijnsactie katten steriliseren

Het is alweer bijna voorjaar. Dit leidt als we geen maatregelen nemen tot een ‘babyboom’ van schattige, kleine katjes.
Helaas is het erg moeilijk om voor al deze lieve katjes een geschikte thuis te vinden, 1 op 2 haalt het zelfs niet en sterft aan 1 of andere ziekte.
Bovendien is het ook voor de gezondheid van uw kat beter dat ze gesteriliseerd of gecastreerd wordt.

Een poes kan uiteraard geen ongewenste nestjes meer krijgen. Een belangrijk voordeel want aan 2 tot 3 nestjes per jaar van gemiddeld 4 kittens kan het opeens heel snel gaan! Daarnaast loopt ze geen risico op melkkliertumoren of baarmoederontsteking op latere leeftijd.
Bovendien kan seksuele activiteit ertoe leiden dat uw kat besmet geraakt met FIV of FeLV, 2 ongeneeslijke en dodelijke ziektes.
Katers lopen na castratie minder ver weg van huis. De geur van de kater en zijn urine zullen sterk verminderen na castratie, ook zal hij minder of niet meer gaan sproeien. Katers worden vaak iets rustiger en huiselijker na de castratie en gaan ook minder vechten met andere katten.

Ook bij katers is er aanzienlijk minder risico op infecties met FeLV en FIV, welke ook door vechten worden overgedragen.

Op de gemeente van Zonhoven kan u een kortingsbon krijgen voor de sterilisatie of castratie van uw kat. Tot 28 april 2017 krijgt u daarmee 25 euro korting voor een kattin en 15 euro voor een kater.

Voor sterilisatie/castratie kan u telefonisch een afspraak maken.