Valentijnsactie katten steriliseren

Het is alweer bijna voorjaar. Dit leidt als we geen maatregelen nemen tot een ‘babyboom’ van schattige, kleine katjes.
Helaas is het erg moeilijk om voor al deze lieve katjes een geschikte thuis te vinden, 1 op 2 haalt het zelfs niet en sterft aan 1 of andere ziekte.
Bovendien is het ook voor de gezondheid van uw kat beter dat ze gesteriliseerd of gecastreerd wordt.

Een poes kan uiteraard geen ongewenste nestjes meer krijgen. Een belangrijk voordeel want aan 2 tot 3 nestjes per jaar van gemiddeld 4 kittens kan het opeens heel snel gaan! Daarnaast loopt ze geen risico op melkkliertumoren of baarmoederontsteking op latere leeftijd.
Bovendien kan seksuele activiteit ertoe leiden dat uw kat besmet geraakt met FIV of FeLV, 2 ongeneeslijke en dodelijke ziektes.
Katers lopen na castratie minder ver weg van huis. De geur van de kater en zijn urine zullen sterk verminderen na castratie, ook zal hij minder of niet meer gaan sproeien. Katers worden vaak iets rustiger en huiselijker na de castratie en gaan ook minder vechten met andere katten.

Ook bij katers is er aanzienlijk minder risico op infecties met FeLV en FIV, welke ook door vechten worden overgedragen.

Vanaf 14 februari 2018 kan u op de gemeente van Zonhoven een kortingsbon krijgen voor de sterilisatie of castratie van uw kat.
Meer info over dit project vind je hier:
http://www.limburg.be/huiskattenvalentijnsactie

Voor sterilisatie/castratie kan u telefonisch een afspraak maken.