Overige

Doormiddel van bijscholingen en kleine en grote investeringen proberen wij onszelf èn onze praktijk up to date te houden.
We willen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en onze diergeneeskunde blijven bijschaven. Bovendien willen we zo volledig mogelijk uitgerust zijn om goed diagnoses te stellen en om uw huisdier zo goed mogelijk te behandelen.

Zo maken we graag gebruik van onze video-otoscoop om een meer vergoot beeld van de oren te kunnen zien. Leuk is ook dat de eigenaar kan meekijken of achteraf een foto kan zien van de letsels in het oor. Vooral bij het opsporen van een vreemd voorwerp in het oor is dit erg handig.

Soms is het goed om de bloeddruk te meten van een hond of kat, ook dit is mogelijk in onze praktijk.

Een verhoogde oogdruk kan erg pijnlijk zijn en grote gevolgen hebben, bovendien is dit niet vast te stellen zonder tonometer. Sinds begin 2018 hebben we zelf een tonometer in huis, waardoor deze diagnose sneller gesteld en beter opgevolgd kan worden.

Onze microscoop is een veelgebruikt hulpmiddel, bijvoorbeeld bij huidaandoeningen en onderzoek van de urine. Ook voor parasitologisch onderzoek bij bijzondere huisdieren is dit een graag gebruikt toestel.

Urine kunnen we zelf uitgebreid onderzoeken in de praktijk. Onder de microscoop kunnen we kijken of er abnormale bestanddelen zijn zoals kristallen. Onze refractometer geeft de dichtheid weer van de urine. Dit is dan weer een goede indicatie om te kijken of er verder onderzoek nodig is.