Welkom baby!

Beste klanten,

onze dierenarts Daphne is sinds deze week in moederschapsrust.
Wij wensen haar veel succes met de bevalling en nadien veel geluk met de baby.

Mogen wij in de komende weken op jullie begrip rekenen, mochten de wachttijden wat langer uitlopen en onze flexibiliteit verminderd zijn?

Alvast bedankt!

Het DAP Sonuwe team.

Openingsuren balie

Beste klanten,

Om de wachttijden voor consultaties te beperken, zal vanaf 1 juli de balie voor afhalen van medicatie en voeding op maandag en vrijdag doorlopend open zijn tot 17.00 uur

Alvast bedankt voor uw begrip.

Het DAP Sonuwe team.

PARKING TIJDELIJK ONBEREIKBAAR

De parking zal onbereikbaar zijn vanaf 30 mei tot 5 juni. Jullie kunnen zolang parkeren aan de overkant bij Houthandel Buntinx. Gelieve wel de doorgang voor de houthandel vrij te laten. Mogen wij jullie vragen om afhaling van voeding en medicatie zoveel mogelijk te beperken in deze week. Alvast bedankt voor uw begrip.

WAAROM IS HET BELANGRIJK UW KONIJN TE VACCINEREN?

Myxomatose, RHD1 en 2, het zegt je misschien niet veel, maar deze ziektes zorgen voor heel wat sterfte onder de konijnen.
Gelukkig bestaan er goede vaccins om hen te beschermen!

RHD (Rabbit Haemoragic Disease)

De konijnen sterven plots, vaak zonder duidelijke symptomen.  Deze virale aandoening verspreidt zich door direct contact tussen konijnen,  het wordt uitgescheiden via mest, urine en de luchtwegen. Door de uitwerpselen wordt de omgeving (hokken, voedsel, kleding,…) besmet. Bovendien kan het virus hier lange tijd overleven. Men moet dus zeker opletten bij het aanschaffen van nieuwe dieren!

Myxomatose (in de volksmond “dikke koppenziekte”)

De eerste symptomen zijn zwelling van de oogleden, oorbasis en genitaliën die zo ernstig worden dat de dieren niet langer kunnen zien, eten en drinken. Dit leidt tot sterfte binnen de 2 weken. Myxomatose wordt meestal verspreid door bloedzuigende insecten (muggen, vlooien), maar kan ook door direct contact tussen konijnen overgedragen worden. Hierdoor is het dan ook van groot belang dat alle konijnen gevaccineerd worden. Zelfs  binnenhuis- en stadskonijnen die alleen gehouden worden lopen gevaar!

 

Chronische vorm van myxomatose

 

 

 

Online agenda

Sinds deze week hebben wij een online agenda.
Vaste klanten hebben normaal allemaal een uitnodiging hiervoor gekregen. Jullie kunnen je via de uitnodiging registreren en bij onze praktijk aanmelden. Dit kan via de pc of via een app voor de smartphone.
Heb je geen uitnodiging gekregen? Stuur ons even een mailtje, misschien zit er een fout in je mailadres! info@dapsonuwe.be

Via de website www.mijndieren.eu/dapsonuwe kan je niet alleen online een afspraak maken, je kan ook een deel van je eigen dossier beheren. Zijn alle gegevens nog juist? Je kan ze zelf aanpassen. Ook kan je het dossier van je huisdieren vanaf nu mee opvolgen.
Tenslotte zal je ook bestellingen kunnen plaatsen voor gekende medicatie. Wij sturen je dan een berichtje als het voor je klaarstaat.

Belangrijk: in de online agenda zijn enkele blokken beschikbaar voor jullie om vrij te boeken. Hiernaast zijn er zeker nog voldoende andere mogelijkheden. Vind je niks dat past? Neem gerust even telefonisch contact op!

Ook in de volgende gevallen neem je best telefonisch contact op:
– Bij een spoedgeval
– Bij een ernstig ziek dier, ook als u hierover twijfelt
– Voor uitgebreide behandelingen of onderzoeken zoals operatie, tandreiniging, RX, echo,…

Bedankt!

Wij willen jullie graag bedanken voor de fijne berichten naar aanleiding van het vertrek van Josfien.

Josfien was voor jullie een gepassioneerd dierenarts, waar wij heel veel van hebben mogen opsteken.
Graag willen wij dierenartsenpraktijk Sonuwe met evenveel gedrevenheid en passie verderzetten en jullie huisdieren met de beste zorgen blijven omringen.

Wij bedanken haar dan ook van harte voor de jarenlange, fijne samenwerking en het delen van haar ervaring en wensen haar veel geluk en succes in alles wat zij verder onderneemt.Jullie dierenartsenteam,

Karen, Daphne
en assistente Lady

LASERTHERAPIE

Lasertherapie wordt tegenwoordig vaak ingezet in de diergeneeskunde. Met trots stellen wij hierbij dan ook ons nieuwe toestel voor.

Lasertherapie verlicht pijn en stimuleert de genezing. De bloedcirculatie komt beter op gang, het werkt ontstekingsremmend en cellen worden aangezet tot herstel.

Deze vorm van therapie wordt over het algemeen zeer goed verdragen door de dieren en is zeker niet pijnlijk. Soms wordt er warmte of tinteling ervaren. Indien gewenst mag u bij uw dier blijven tijdens de behandeling.

Ons klasse IV lasertoestel wordt voor elke behandeling op maat ingesteld naargelang het dier en zijn aandoening.​

Waarvoor kan de laser gebruikt worden?

– artrose en pijnlijke gewrichten
– spier- en peesletsels (vb sporthonden)
– wondheling
– likgranuloma’s
– …

Onze nieuwe collega Daphne met Nougat ter bevordering van de wondheling.

Onze nieuwe collega Daphne met Nougat ter bevordering van de wondheling.

Deze cavia wordt behandeld voor bumblefoot en een chronische gewrichtsontsteking.

Deze cavia wordt behandeld voor bumblefoot en een chronische gewrichtsontsteking.

WEGENWERKEN

WEGENWERKENOp maandag 1 april 2019 starten de herinrichtingswerken op de N72 Wijerstraat in Zonhoven. Nadat de nutsmaatschappijen hun aanpassingen afwerkten, beginnen Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Zonhoven er met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de herinrichting van de weginfrastructuur. Het einde van het project is dit najaar voorzien, weliswaar onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Omleiding voor fiets- en autoverkeer vanuit Hasselt

Vanaf maandag 1 april, om 7u ’s ochtends, is de doorgang voor verkeer in de richting van Beringen niet meer mogelijk via de Wijerstraat (N72). Een omleiding stuurt autoverkeer richting Beringen over de N74 naar de E314. Via afrit 28 ‘Zolder’ komt het opnieuw op de N72 terecht en kan het haar weg voortzetten. Fietsers vanuit Hasselt volgen richting Zonhoven station en Halveweg een omleiding via de Lange Schouwenstraat en de Dellestraat. Deze omleidingen gelden tot het einde van de werken. Verkeer in de richting van Zonhoven centrum kan langs de werfzone wel steeds blijven rijden op de N72. In de eerste week van april is dat nog over de huidige rechtse weghelft (in de richting van Hasselt). Die week legt de aannemer namelijk een tijdelijke strook asfalt aan langs de oostzijde van de werfzone waarop het verkeer komt te rijden vanaf vrijdagnamiddag 5 april. Zowel fietser als automobilist rijdt vanaf dan richting Zonhoven centrum aan de linkerzijde van de weg. De plaats van de fietser blijft uiteraard aan de rechterzijde t.o.v. de wagen.  Op maandag 8 april start de aannemer met de opbraak van de westelijke weghelft (kant onpare huisnummers). Dit is FASE 1 van de herinrichtingswerken en omvat de aanleg van de riolering en de bouw van de nieuwe weginfrastructuur. Na het bouwverlof wisselt alles van weghelft (FASE 2) en vinden de werken plaats op de oostelijke zijde (pare huisnummers).

Handelaars blijven bereikbaar

Handelaars in de werfzone blijven steeds bereikbaar voor klanten en leveranciers. Vanaf de N74 Kempische Steenweg kunnen ze tot vlak voor de werfzone rijden. Vanaf daar wijst aangepaste handelaarssignalisatie de weg langs de achterliggende straten.

Blijf op de hoogte

Tijdens de werken houden we u graag op de hoogte over het verloop ervan, de fasering en tijdelijke verkeersmaatregelen. Op de webpagina www.wegenenverkeer.be/n72zonhoven vindt u alle projectinformatie.

WEGENWERKEN, LET OP VOOR HET VERANDERD UITZICHT!

De wegenwerken zijn gestart.
Met pijn in het hart hebben we toegekeken hoe onze mooie boom omgedaan werd.
Onze zuil om onze locatie aan te duiden werd vrijdag al verwijderd en zal gedurende de ganse periode van de werkzaamheden opgeborgen blijven.
Er is een noodoplossing in de maak om onze zichtbaarheid te verbeteren tijdens deze periode.

Afgezien van het feit dat jullie iets beter moeten opletten om ons niet voorbij te rijden, zou er verder voorlopig niet al te veel ongemak mogen zijn. De weg blijft gewoon in beide richtingen open, zeker nog tot het voorjaar.
We zullen jullie zo goed mogelijk blijven informeren over onze bereikbaarheid!
Natuurlijk blijven wij altijd beschikbaar en zijn wij bereid extra maatregelen te nemen om jullie huisdier een goede verzorging te blijven bieden, ook tijdens moeilijkere bereikbaarheid.

De praktijk blijft doorlopend open, elke weekdag, van 9u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 12u. Daarbuiten zijn wij telefonisch bereikbaar.huis wegenwerken

Vezzoni – gecertificeerd

Op 3 maart volgde dierenarts Karen Briffoz een bijscholing waarin een nieuwe techniek werd aangeleerd om heupen te beoordelen.
Intussen legde ze hiervoor ook 2 examens met succes af. Eén examen voor de praktische uitvoering van de techniek en 1 voor het uitvoeren van de metingen om de beoordeling te maken.
Hierdoor is ze nu officieel gecertificeerd voor het maken van deze opnames!

Meer hierover vind je op de nieuwe pagina hiervan onder het kopje “diensten” of via deze link: http://www.dapsonuwe.be/diensten/vezzoni-hd/

SCN_0005 28576606_1993910677525618_866442637915939041_n