WEGENWERKEN

WEGENWERKENOp maandag 1 april 2019 starten de herinrichtingswerken op de N72 Wijerstraat in Zonhoven. Nadat de nutsmaatschappijen hun aanpassingen afwerkten, beginnen Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Zonhoven er met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de herinrichting van de weginfrastructuur. Het einde van het project is dit najaar voorzien, weliswaar onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Omleiding voor fiets- en autoverkeer vanuit Hasselt

Vanaf maandag 1 april, om 7u ’s ochtends, is de doorgang voor verkeer in de richting van Beringen niet meer mogelijk via de Wijerstraat (N72). Een omleiding stuurt autoverkeer richting Beringen over de N74 naar de E314. Via afrit 28 ‘Zolder’ komt het opnieuw op de N72 terecht en kan het haar weg voortzetten. Fietsers vanuit Hasselt volgen richting Zonhoven station en Halveweg een omleiding via de Lange Schouwenstraat en de Dellestraat. Deze omleidingen gelden tot het einde van de werken. Verkeer in de richting van Zonhoven centrum kan langs de werfzone wel steeds blijven rijden op de N72. In de eerste week van april is dat nog over de huidige rechtse weghelft (in de richting van Hasselt). Die week legt de aannemer namelijk een tijdelijke strook asfalt aan langs de oostzijde van de werfzone waarop het verkeer komt te rijden vanaf vrijdagnamiddag 5 april. Zowel fietser als automobilist rijdt vanaf dan richting Zonhoven centrum aan de linkerzijde van de weg. De plaats van de fietser blijft uiteraard aan de rechterzijde t.o.v. de wagen.  Op maandag 8 april start de aannemer met de opbraak van de westelijke weghelft (kant onpare huisnummers). Dit is FASE 1 van de herinrichtingswerken en omvat de aanleg van de riolering en de bouw van de nieuwe weginfrastructuur. Na het bouwverlof wisselt alles van weghelft (FASE 2) en vinden de werken plaats op de oostelijke zijde (pare huisnummers).

Handelaars blijven bereikbaar

Handelaars in de werfzone blijven steeds bereikbaar voor klanten en leveranciers. Vanaf de N74 Kempische Steenweg kunnen ze tot vlak voor de werfzone rijden. Vanaf daar wijst aangepaste handelaarssignalisatie de weg langs de achterliggende straten.

Blijf op de hoogte

Tijdens de werken houden we u graag op de hoogte over het verloop ervan, de fasering en tijdelijke verkeersmaatregelen. Op de webpagina www.wegenenverkeer.be/n72zonhoven vindt u alle projectinformatie.